Uitgelicht deze week: Bamboe stokken

Op zoek naar bamboe stokken om bijvoorbeeld je tuin mee aan te kleden? Of als decoratie in je woonkamer, badkamer of slaapkamer? In dit artikel laten wij verschillende stokken zien die van diverse soorten bamboe zijn gemaakt! Deze stokken zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en kan je gebruiken voor allerlei doeleinden. Ben jij van plan om je huis of tuin te voorzien van sfeervolle bamboestokken en heb je nog wat inspiratie nodig? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Guadua Bamboe Stokken

Guadua bamboe is het sterkste soort bamboe dat verkrijgbaar is ter wereld. Vanwege de sterke eigenschappen en het enorme draagvermogen zijn Guadua stokken ideaal voor het bouwen van grote constructies. Wil jij bijvoorbeeld je eigen overkapping bouwen en moet de constructie bestaan uit stokken gemaakt van bamboe? Dan zijn Guadua bamboestokken uitstekend hiervoor geschikt. De Guadua bamboepalen zijn beschikbaar in diameters van 5 tot 15 cm en maximaal 6 m lengte.

guadua-bamboe-stokken-inspiratie
guadua-bamboepalen-inspiratie

Java Bamboe Stokken

De zwarte Java bamboe palen hebben een natuurlijke donkerbruine kleur en zijn afkomstig uit Indonesië. Java stokken zijn beschikbaar in diameters van 3 tot 10 cm, maximaal 5 m lengte en zijn ideaal voor het maken van meubelen, het maken van een scheidingswand of om bijvoorbeeld je eigen schutting mee te maken voor in de tuin. De palen zijn eenvoudig in te zagen, zodat je ze makkelijk op de gewenste maat kan maken.

zwarte-bamboepalen-java-inspiratie
java-zwarte-bamboe-stokken-inspiratie

Tali Bamboe Stokken

Een ander sterk bamboesoort, is de Tali Bamboe. Deze uit Indonesië afkomstige bamboesoort heeft geen glimmende, maar een mooie matte uitstraling. Heb jij de stokken liever in een beits of een andere kleur? Dat is geen enkel probleem, de buitenlaag van deze bamboepalen hebben namelijk een poreuze structuur waardoor het uitstekend hecht. Tali bamboepalen zijn beschikbaar in diameters van 3 tot 8 cm en maximaal 4 m lengte.

tali-bamboe-stokken-inspiratie
tali-bamboepalen-inspiratie

Moso Bamboe Stokken

Moso bamboe is de hardste bamboesoort ter wereld en wordt daarom veelvuldig gebruikt voor het maken van plaatmateriaal en complete vloeren. Moso bamboo is echter ook uitstekend geschikt voor decoratieve toepassingen omdat ze van nature een mooie glans hebben. Zo zie je deze stokken terug in bijvoorbeeld room dividers, pergola’s en schuttingen. De Moso stokken zijn verkrijgbaar in diameters van 3 tot 12 cm en lengtes van 1 tot 6 m.

bamboe-stokken-moso-inspiratie
moso-bamboe-palen-inspiratie

Nigra Bamboe Stokken

Ben je juist op zoek naar zwarte bamboestokken? Dan zijn deze glanzende nigra stokken wellicht een goede keuze voor jou. Deze uit China afkomstige bamboesoort is erg populair voor onder meer decoratieve doeleinden. De nigra bamboestokken hebben een maximale diameter van ongeveer 4 cm aan de basis en kunnen we leveren in 2-3-4 m lengtes.

zwarte-bamboe-stokken-nigra-inspiratie
zwarte-bamboe-palen-nigra

Tonkin Bamboe Stokken

Het laatste soort bamboestokken dat wij in dit artikel laten zien, zijn de tonkin stokken. Deze dunne bamboestokken worden meestal gebruikt ter ondersteuning van bomen of planten en zijn erg geschikt voor buiten. Tonkinstokken zijn mooi recht en maatvast en hebben daarom nauwelijks verloop over de gehele lengte van de stok.

bamboestok-tonkin-tuin
bamboe-stok-badkamer

Shop verder op Misterbamboe!

Wil jij je huis of tuin nog verder aankleden met bamboe producten of ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Op Misterbamboe vind jij meer dan 1000 items voor binnen en buiten. Of je nou op zoek bent naar items voor in je woonkamer, of tuinartikelen. Laat je inspireren en neem een kijkje in onze shop!

Interessant? Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest